top of page
Search

Omkeerosmose zonder de nadelen van omgekeerde osmose

Updated: Feb 15, 2021


Omkeerosmose is zonder twijfel de beste waterfilteringstechniek. Alle deeltjes die kleiner dan een watermolecuul zijn worden uit het water gefilterd waardoor vooral watermoleculen, H²O overblijven. Voor technische toepassingen is het perfect, daar wil men zo weinig mogelijk deeltjes in het water, voor onze gezondheid ligt dat genuanceerder.


De voordelen van omkeerosmose voor onze gezondheid

Omkeerosmose filtering haalt alle schadelijke stoffen inclusief nanodeeltjes, nitriet en nitraat, medicijnresten, zware metalen, glyofosaat, nanoplastics uit het water. Zo worden we niet belast met lichaamsvreemde en vaak toxische stoffen die moeten worden verwijderd uit ons lichaam. Veel stoffen zijn niet zo eenvoudig te verwijderen zoals bijvoorbeeld nanoplastics, chemische stoffen en zware metalen, deze kunnen worden opgeslagen binnen in de cel of op de celmembraan waardoor celfuncties verstoord raken Op den duur kan dit tot gezondheidsschade leiden. Het is beter om te voorkomen dat ze in ons lichaam komen.


De nadelen van omkeerosmose voor onze gezondheid

Gezond drinkwater is vooral een transportmiddel voor voedings- en afvalstoffen. Het kan deze functie het beste vervullen als niet teveel deeltjes in het water zijn opgelost en als de zuurgraad ongeveer neutraal is, pH 7. Bovendien is het van voordeel als er meer vrije electronen in het water zijn, dit is de redoxpotentiaal. Een negatieve redoxpotentiaal betekent een overschot aan electronen.

Veel omkeerosmosewater is zuur, er komen pH waardes van 5 tot 6 voor, en heeft een positieve redoxpotentiaal dus een tekort aan electronen. De beschikbaarheid voor de cellen is niet optimaal.

Verder is de structuur van het water belangrijk. Omkeerosmosewater wordt in het algemeen in een drukreservoir opgeslagen hetgeen slecht is voor de structuur.


Nieuwe inzichten en technieken leveren nieuwe kwaliteit drinkwater

De unieke combinatie van zeven maal filteren, de toevoeging van waterstof en Schauberger watervitalisering zorgen voor een bijzondere waterkwaliteit.

De verschillende stappen renaturering:

We noemen het renatureringsstappen omdat uit leidingwater weer natuurlijk drinkwater ontstaat met de optimale eigenschappen zoals die nu bekend zijn.


1. Filtering

In plaats van enkel omkeerosmosemembraan wordt gebruik gemaakt van drie verschillende filters:

  1. Voorfilter, een koolstof-sedimentfilter

  2. Omkeerosmosemembraan

  3. Keramische filter

Bij de filtering van het leidingwater zijn twee bijzonderheden:

  • Het water wordt onder hoge druk, 6 bar, door de filters geperst.

  • Het water wordt onder die hoge druk , de waterleidingdruk is rond de 2 bar, vijf maal door de omkeerosmosemembraan geleid. Zo kunnen de allerkleinste geïoniseerde, geladen mineraalstoffen door de membraan worden geperst terwijl de grotere, niet biologisch opneembare mineralen en andere stoffen in het restwater terecht komen.

Het resultaat is pH neutraal water van fantastische kwaliteit, maar de filtering is pas het eerste deel.


2. Waterstof toevoegen door de ingebouwde waterstofgenerator

Nadat het water gezond is ontdaan van schadelijke stoffen en het overschot aan mineralen wordt het met waterstof verrijkt door de waterstofgenerator.


3. Schauberger vitalisering

Vervolgens wordt het door een Schauberger vitaliseringsmodule geleid waardoor de waterstof als het ware beter wordt opgelost. Uit testen blijkt dat het water na de vitalisering niet alleen ‘ zachter’ smaakt, sommigen beschrijven het als ‘ meer vloeibaar’, maar de waterstofconcentratie blijkt ook langer hoog te blijven, tot enkele uren na het maken.


Bescherming tegen elektromagnetische straling

Om het water na de bijzonder bereiding te beschermen tegen elektromagnetische straling blijft het water gescheiden van elektrische kabels. De kans op EM vervuiling is sowieso niet zo heel groot omdat de stroomvoorziening via een 12-24 Volt transformator loopt.


Perfecte drinkwaterbereiding op vakantie

In de meeste Europese landen wordt chloor gebruikt om het water vrij te houden van bacteriële besmettingen. Soms zoveel dat het water er naar smaakt en de chloor te ruiken is. Dankzij de 12 volt stroomvoorziening kan het apparaat mee worden genomen in de camper, de boot of in het vliegtuig. Er is een speciale aluminum flightcase voor het vervoer.

Het is denk ik de meest optimale manier om van leidingwater drinkwater te maken.

Meer informatie vindt u op de website www.natuurlijkdrinkwater.nl en via deze link.


meer informatie over water:

137 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page