top of page

De kracht van waterstofwater

ACTIEVE WATERSTOF H2

Het kleinste element met het grootste effect.


Nieuwe doorbraken in de wetenschap worden vaak pas na 10 jaar meer bekend. In de medische wereld krijgt de ontdekking van de gezondheidseffecten van het kleinste element van ons periodiek systeem, waterstof, pas sinds kort meer aandacht terwijl al in 2007  een bijzonder onderzoek in het wereldberoemde tijdschrift "Nature Medicine" over waterstof werd gepubliceerd.

 

De moleculaire waterstof in ons lichaam als een unieke antioxidant met immense positieve effecten op de menselijke gezondheid was ontdekt.

overtuigende onderzoeken

Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 700 studies gepubliceerd die de belofte van gezondheidsverbetering of zelfs genezing door het gebruik van actieve waterstof ondersteunen. Het positieve therapeutische effect werd gevonden in meer dan 170 klinische beelden:

bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer, ontstekingen, huidproblemen, stofwisselingsstoornissen, diabetes, reuma en nog veel meer. ...en zonder bijwerkingen.

Zonder H2  Is het niet mogelijk

Waterstof? Misschien kent u het van experimenten in het schoollaboratorium of als veelbelovende nieuwe brandstof in de auto-industrie. In feite bestaat 63% van onze atomen in het lichaam uit waterstof.

Zonder waterstof zouden onze cellen geen energie kunnen produceren.

Zonder vrije waterstof zouden we ons niet kunnen verdedigen tegen de aanvallen van schadelijke vrije radicalen.

Zonder moleculaire waterstof kan er geen schade aan het lichaam worden hersteld.

We kunnen niet zonder waterstof leven.

De darm - de H2-fabriek

In feite, eten wij om waterstof uit het voedsel te halen om die dan

1) met zuurstof uit de lucht vrij te geven om energie te kunnen produceren en om

2) als sterkste antioxidant beschikbaar te hebben.

Daarom produceren onze darmbacteriën tot 10 liter waterstofgas per dag. Geen enkele menselijke lichaamscel kan zelf waterstofgas produceren. Hier zijn we afhankelijk van onze kleine huisgenootjes, we  moeten goed voor hen zorgen. Waterstof kan alleen worden geproduceerd als onze darmflora gezond is en perfect functioneert.  Door onze huidige levensstijl en dieet is de darm helaas een van de meest onstabiele organen van ons lichaam geworden, met een sterk verrstoord evenwicht van de verschillende soorten darmbacteriën.

Dit betekent dat voor velen van ons deze gevoelige bacteriële gemeenschap niet genoeg waterstof produceert. Dit veroorzaakt vaak ernstige en chronische gezondheidsproblemen.

Oxidatieve stress

Met name de holistische geneeskunde ziet al jaren oxidatieve stress als de hoofdoorzaak van de meeste van onze ziekten. De vorming en neutralisatie van vrije radicalen is eigenlijk een volledig normaal proces van onze stofwisseling. Maar vrije radicalen komen ook ongecontroleerd voor. Dit is wat wij oxidatieve stress noemen.

 

Gebrek aan beweging, psychologische stress, ontstekingen, ongunstige voeding, elektrosmog, milieuvervuiling, schadelijke stoffen, medicatie, wedstrijdsporten, roken of sterk zonlicht leiden tot een ongunstige overproductie van zuurstofradicalen. Voor hen moet de neutralisatie door het lichaam speciaal georganiseerd worden.

Als het lichaam niet in staat is om dit te doen door een gebrek aan moleculaire waterstof, kan een hele reeks klachten en ziekten ontstaan. Geschat wordt dat elk van onze ongeveer 70 triljoen lichaamscellen wordt aangevallen door 10.000 vrije radicalen per dag.

 

Eerdere oplossing: Antioxidanten

Tot nu toe is het gebruikelijk geweest om de vele oxidatieve aanvallen te bestrijden door het nemen van antioxidanten, voornamelijk vitamine C en E, Q10 of OPC.

Het is nu bekend dat deze antioxidanten geen onderscheid maken tussen nuttige en schadelijke antioxidanten. Ze neutraliseren vrijwel alle vrije radicalen die ze kunnen bereiken waaronder de belangrijke oxidanten die werken als signaalmoleculen in ons immuunsysteem. Hierdoor zijn vitaminesupplementen de laatste tijd in diskrediet gebracht en wordt het tegenwoordig minder aangeraden om hee) hoge doses antioxidanten te gebruiken.

Nieuwe bevindingen - nieuwe oplossing

Er is slechts één enkele antioxidant die vrije radicalen selectief neutralseert: actieve moleculaire waterstof. Het transformeert de gezondheidsbedreigende vrije zuurstofradicalen OH∙ en waterstofperoxide H2O2 in water.

 

Nog een essentieel verschil met andere antioxidanten is dat de actieve waterstofmoleculen zo klein zijn dat ze overal in ons lichaam komen - tot binnen in de cellen, de zogenaamde mitochondriën. Hier wordt de moleculaire waterstof gebruikt om energie op te wekken. Vooral in de hersenen, de spiercellen van het hart en in het DNA is de aanwezigheid als energieleverancier en "beschermende radicaalvanger" absoluut noodzakelijk en voorkomt schade. Actieve waterstof is aanwezig in alle levende cellen. Alleen kankercellen bevatten geen waterstof. En dit alles maakt actieve waterstof DE ontdekking in de medische wereld!

Hoe kunnen we ons lichaam helpen om genoeg actieve waterstof te krijgen?

Veel verse voedingsmiddelen bevatten waterstof, maar het verdampt verrassend snel in groenten en fruit, vooral direct na de oogst. Drinkwater dat met waterstof verrijkt wordt, is de gemakkelijkste manier om uw H2- voorrad weer aan te vullen.

 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende waterstofapparaten op de markt, zowel goedkope massaproducten als een handvol hoogwaardige waterstofapparaten. De methoden voor de productie van waterstof zijn zeer verschillend: de meeste fabrikanten gebruiken een agressief proces met kortetermijnresultaten. Andere, weinige fabrikanten, geven de voorkeur aan een zachte, aan de aard van het water aangepaste methode om waterstof te produceren en duurzamer in drinkwater te houden.

bottom of page